Скількі запитів подають депутати-мажоритарники Тернопільської області

16.03.2018 23:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: kolona.net

Журналіст сайту громадської журналістики проаналізував як депутати-мажоритарники Тернопільської області подають депутатські запити. Безумовним лідером по кількості запитів є Михайло Головко, найменше запитів надходило від Тараса Юрика, - пише kolona.net.

Депутатський запит – вимога народного депутата, народних депутатів чи комітету Верховної Ради України, яка заявляється на сесії Верховної Ради України до Президента України, до органів Верховної Ради України, до Кабінету Міністрів України, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України, незалежно від їх підпорядкування і форм власності, дати офіційну відповідь з питань, віднесених до їх компетенції.

Безумовним лідером по кількості надісланих запитів серед депутатів-мажоритарників з Тернопільської області є Михайло Головко. Трохи більше половини його запитів було надіслано до керівників міністерств і відомств України -159, майже в два рази менше до Кабінету міністрів України – 84, до Генерального прокурора -29, місцевим органам влади і управлінням від народного депутата надійшло 24 запити. Ще два запити отримували від Головка голови Верховної ради, у 2-й сесії Володимир Гройсман у 5-й сесії Андрій Парубій.

З усіх надісланих запитів депутатом, розглянуто 291, інші знаходяться у стадії розгляду.

Михайло Головко запити

Микола Люшняк подав 46 депутатських запитів. Більша половина їх було направлено до керівників міністерств і відомств України -26,  по 7 запитів Люшняк відправив до КМІ та Генерального прокурора України, до місцевих органів влади – 4. Ще по одному запиту Микола Люшняк направив до уповноваженого з прав людини та комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. Усі запити депутата розглянуто.

Микола Люшняк запити

Олег Барна та Тарас Пастух направили по 33 депутатські запити.

Барна до КМУ направив 14 запитів, до керівників міністерств і відомств – 12, Генеральному прокурору – 5. Також по одному запиту Барна направив до Голови ВРУ та комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

З усіх депутатських запитів Барни розглянуто 30, інші у стадії розгляду.

Олег Барна запити

Тарас Пастух майже 70% своїх депутатських запитів направив до керівників міністерств і відомств, Кабінету Міністрів України – 6, та по два запити Пастух надіслав до Генерального прокурора та до місцевих органів влади і управлінь.

На даний момент розглянуто 30 запитів надісланих депутатом.

Тарас Пастух запити

Найменшу кількість депутатських запитів з числа депутатів-мажоритарників Тернопільської області направив Тарас Юрик. Депутат направив по шість запитів до КМУ та керівників міністерств і відомств України. Два запити Тарас Юрик направив до Генерального прокурора та один до комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

Тарас Юрик запити

Усі дані, що стосуються кількості запитів та стадії із розглядів вказані на момент написання статті – 14 березня 2018 року.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kolona.net